Новим символом єдності Вінниці і Донецька може стати “Трояндова площа”. No ratings yet.

Кована троянда на площі пред головним корпусом ДонНУ

Студентка юридичного факультету Катерина Лапчевська зареєструвала петицію до міської ради з проханням  перейменувати площу  перед головним корпусом Донецького національного університету імені Василя Стуса за адресою вул. 600-річчя, 21, на Трояндову площу.  

Нова назва для майданчика пов’язана із квіткою символом Донецька – трояндою. «У 1970 році ЮНЕСКО назвало Донецьк найзеленішим промисловим містом, оскільки там завжди цвітуть троянди. Відтоді закріпилася неофіційна назва Донецька – місто мільйона троянд», –  йдеться в петиції.  

Авторка згадує про подарунок вінничанам від Стусівського університету, за теплий прийом. А саме – ковану троянду. Та зазначає: «Донецька троянда, подарована Вінниці, є сильним символом. Його також можна назвати символом єдності, що особливо важливо для України сьогодні. Немає більше різниці між «ми» і «вони», або «Донецьком» і «Вінницею». Бо наша сила в єдності та патріотизмі!» 

Крім того, троянди фігурують в університетському гімні: «Господи, благослови, місто, в котрім навесні розквітає мільйон троянд» та прикрашають майданчик перед головним корпусом.  

Посилання на петицію було розміщено у телеграм каналі та на фейсбук сторінці ДонНУ. І вона набрала 357 підписів. 

Станом на 15. 02 петицію було опрацьовано і  передано на розгляд Ради.

Please rate this

Залишити відповідь